

- 12 Aralık 2023
- nurselkalender
- 0
Kurumsal İç Koçluk : Şirketler İçin Bir Başarı Anahtarı !
Halen koçluğun anlaşılabilir olmadığı, kişilerin ve kurumsal yapıların koçluğu anlamlandıramadıklarını fark ediyoruz.
Bu bağlamda,
Kurumsal koçluk, kurum yöneticilerinden başlayarak her aşamada tüm personeli kapsayacak şekilde büyümelerine, çalışan bağlılığına, işleyişteki aksaklıkların düzenlenmesine kadar, kuruma birçok faydası vardır. Bu faydaları bir örnekle açıklamak gerekirse, okullardaki PDR uzmanları ne ise kurumlarda da koçluk da aşağı yukarı böyledir.
Kurum yöneticilerinden kurum çalışanlarına kadar herkes koçluktan faydalanabilir. Burada koç, iş süreçleri kapsamında, yöneticilerle, çalışanlarla birebir görüşerek, içsel potansiyeli mümkün olan en üst seviyeye çıkarmalarına, çalışmaları sırasında yaşanan erteleme, atalet, isteksizlik, uyumsuzluk vb. bildiğiniz tüm iş sorunları için kurum içi koç ile birebir görüşmelerle içinde bulundukları durumun ikincil sebeplerini kendisine buldurarak bu sorunları nasıl bertaraf edeceğine ilişkin, iç gözlem yapmasını ve bu durumu fark ederek nasıl çözümleyeceği gibi benzer konularda önce kendisine sonra kurumun performansına olumlu etkiler yaratan süreç odaklı görüşmeler bütünüdür.
Bu gözle bakıldığında, kurum içinde istenmeyen oluş ve akışları önlemek kurum içi koçlukla mümkündür. Tüm okullarda, en az bir PDR uzmanı olduğunu düşünürsek, kurumsal yaşamda yetişkinlerin performansını dolayısıyla da kurumun performansını artırmanın yolu iç koçluktan geçmektedir. İç koç ile çalışmanın öncelikli faydaları;
Performans Artışı : Kurumsal İç Koçluk, hedeflere odaklanmayı, potansiyelleri keşfederek, performansı ve motivasyonu artırmayı sağlar.
Sorun Çözme Yeteneklerinin Gelişimi: Kurumsal İç Koçluk, farklı bakış açılarıyla problem çözme yeteneklerini ortaya çıkarmalarını ve uygulamalarını sağlar.
İş Memnuniyetinin Artması : Kurumsal koçluk, çalışanların kariyerlerine odaklanmalarını sağlar ve iş kapsamının genişletilmesini sağlar. Koçluk sürecinde, kişiler kendilerini ve çevrelerini daha iyi tanır, herkesin farklılıklarını fark ederler.
Liderlik Becerilerinin Gelişimi : Kurumsal koçluk, yönetimin yönetim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Yöneticiler, koçluk süreci ile yönetim süreçlerini geliştirerek, iş performanslarını artırabilirler.
Farkındalık Düzeyinin Artması : Kurumsal koçluk, çalışanların kurumuyla ilgili daha kapsamlı özelliklere sahip olmalarını sağlar. Böylece kurumsal olarak belirli bir düzeydeki seviyeye ulaşarak kurumla bütünleşirler.
Buraya kadar bir sorunuz varsa, kurumsal koçluk ile ilgili web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Sonraki makale konusu: Kurumlar için Koçluk Programınin Önemi